Isfiske 2018

 

2018-02-18

Skam den som ger sig. J

 

Inga jättefina isar ännu, en helg med dubbelis men de gick att gå på även om det blev lite blött.

Här syns min nya pulka som jag pimpat lite med vindskydd och lite annat smått o gott.

 

Och till slut fick jag upp en rackare. Först några småabborrar som användes som bete och sen denna fina Gädda på 1,5 – 2kg. Vägde den inte men storleken var perfekt.

 

Transporten till sjön gick genom skogen så för att inte bli helt genomsvett under en promenad till sjön är det skönt att kunna välja detta alternativ.

 

 

 

 

Isfiske 2016

 

Jag älskar att isfiska. Lugnet, tystnaden och spänningen, helt underbart.

 

Jag har de senaste åren provat på och utökat mitt intresse för isfiske. I år steg jag upp en division och det hela började med att mina barn gav mig lite fiskegrejer i julklapp som senare kompletterades. Tyvärr så verkar det inte bli några långliggande isar i år heller men tre helger hann jag med och här är några bilder från säsongen.

 

Första helgen med nya grejerna. Ett isfiskespö med en hemgjord spöhållare fick duga för första testet.

 

Det blev några småabborrar som duger till metet nästa vecka. -9 och lite vind så det blev lite kallt till slut.

 

******************************

Tillfälle 2

Det blev lite mycket prylar att bära med sig så jag gjorde en släde för att dra över isen. En murarbalja, ett par miniskidor och en hemmagjord spöhållare samt lite annat smått och gott gjorde grejen. Det blev hyfsat bra. Nu har jag bara ett Isspö men nästa gång så..

 

Ett spö och två angeldon låg i men inte ett napp. Fick lite smått när jag pilkade men inget som passade i pannan, bara en massa bete.

 

Sjön heter Mörtvattnet och det roliga är att ingen tycks veta att det är fisk i sjön. :-)

 

Blandat väder men en skön dag var det.

 

*******************************

Tillfälle 3

En kort tur upp till sjön, ett par timmar innan dottern kom på besök med min lille dotterson. Japp, man är morfar nu för tiden.

Som synes har jag nu fått ihop all den utrustning jag vill ha. 4 isfiskespö samt några angeldon.

 

Finfina grejjer.

 

I valet och kvalet mellan att vänta på riktiga vippor för de var givetvis slut i butiken, eller göra själv, så valde jag att göra själv. En innebandyboll med en pingla i får agera nappindikator.

Limklämmorna håller spöet och var ett tips jag hämtade på nätet.

 

Totalt hade jag 7 fiskeredskap i vattnet men inget napp denna gång. Fick dock ett par fina abborrar på pilken vid sidan av.

Jag VET att det finns gädda i sjön, jag har haft den på kroken, men då fanns det ingen is och jag var inte riktigt beredd på att få en så stor fisk den gången så det blev frihet för gäddan den gången.